De behandeling

Mijn effectieve hielspoor behandeling

Er zijn verschillende soorten behandelingen die worden toegepast bij cliënten met hielpijn onder de voet. Ik zal (later) meer vertellen over deze behandelingen in mijn blog.
Hier wil ik graag kort toelichting geven over mijn effectieve aanpak, waarmee ik al velen heb geholpen aan een leven zonder hielspoor.

Ik combineer verschillende behandelingen voor een optimaal resultaat, namelijk:
Fysiotherapie + cupping therapie + training.

Per cliënt verschilt de toepassing en de combinatie van de behandelingen.Wat fysiotherapie en training is spreekt voor zich, maar daar zal ik meer over vertellen in mijn blog.
Wat is cupping therapie dan?

Wat is cupping therapie?

Cupping therapie staat hedendaags bekend als een alternatieve behandeling. Deze therapie kan worden onderverdeeld in dry cupping en wet cupping en bestaat uit verschillende handelingen (zie verder). Dit is een behandeling die zowel preventief als therapeutisch ingezet kan worden voor een optimale gezondheid en herstel. Zowel met dry cupping als wet cupping is het mogelijk om het herstel van het weefsel te stimuleren.

Hedendaags worden vaak medicijnen en of injecties gebruikt die vaak alleen de pijn onderdrukken. Integendeel tot de medicijnen verwijder je met wet cupping de pijn- en ziekte veroorzakende substanties uit het lichaam en moduleer je de neuro-immuunsysteem, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Toepassing cupping therapie

Er zijn een aantal handelingen tijdens deze behandeling. (De foto’s voor elke stap komen binnenkort)

Stap 1

Er wordt een cup geplaatst op het lichaam, plaats is afhankelijk van de klacht, die vacuüm wordt gezogen (hierdoor zuigt de cup zich vast aan de huid). Deze eerste stap wordt dry cupping genoemd.
De eerste stap inclusief de volgende twee stappen behoren tot wet cupping.

Stap 2

Enkele minuten later wordt de cup van het lichaam gehaald en worden er oppervlakkige sneetjes/krasjes gemaakt in de huid waarover de cup zich bevond. Deze sneetjes/krasjes zijn niet tot weinig voelbaar en verdwijnen vaak binnen enkele dagen tot 2-3 weken. Dit verschilt per persoon.

Stap 3

De cup wordt daarna nogmaals geplaatst op dezelfde plaats waar deze vanaf werd gehaald en wordt weer vacuüm gezogen. Hierdoor wordt de vloeistof met de schadelijke substanties onttrokken uit het lichaam en opgevangen in de cup. De hoeveelheid vloeistof is per persoon verschillend en is niet bepalend voor het effect van de behandeling. Elke stap heeft zijn werkingen en zijn allen van belang.

Zowel dry cupping als wet cupping zet ik in voor het behandelen van hielspoor.
Lees verder als je wilt weten wat anderen hebben ervaren>.

Je wilt af van je hielspoor?

Kom dan langs voor een GRATIS intake